Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Han hadde hatet Jakob Hassan lenge

Det forteller gutten som drepte en 14-åring og en kvinne som ville hjelpe.

Norge

5. desember i fjor ble to mennesker drept i Kristiansand. Det var 14 år gamle Jakob Hassan og 48 år gamle Tone Ilebekk. De ble drept med kniv av en 16 år gammel gutt.

Mandag startet rettssaken mot gutten. Han innrømmet at det var han som drepte de to.

16-åringen sa i retten at han hadde hatet Jakob Hassan ganske lenge. Han sa at Hassan hadde stjålet 600 kroner fra ham.

Han hadde betalt Hassan 600 kroner for det narkotiske stoffet hasj. Men det han fikk var bare jord.

Han sa at drapsdagen startet som en vanlig dag. Likevel hadde han tatt en kniv og lagt den i sekken sin før han gikk til skolen.

Han sa han ville møte Hassan og be om å få tilbake pengene. De to tok følge til byen senere på dagen. Han sier han ville true eller banke Hassan.

I stedet knivstakk han 14-åringen. Hassan lå på bakken etter det. Tone Ilebekk kom for å se om det gikk bra med ham. Da stakk 16-åringen henne også, forklarte han i retten.

Han sa i retten i dag at han angret. Den dagen følte han at han måtte drepe. Han skulle ønske Hassan heller hadde sagt unnskyld.

– Det hadde vært hundre ganger bedre. Pengene er bare et symbol. Han hadde tatt respekten min, sa 16-åringen.

Aktor spurte om han mente å drepe da han stakk. 16-åringen svarte at de sannsynligvis var det. Han sa samtidig at han ikke tenke så mye over det da han stakk.

Etterpå løp han fra stedet. Han kastet kniven i en skog. Om kvelden så han nyheten om drapet på TV. I retten sa han at det føltes som å være med i en film.

BILDER

Bildet viser politifolk under en gangbru fra én skolebygning til en annen. Lenger bak står det en ambulanse. Det er mørkt.

DRAP: Her ble to mennesker drept i desember i fjor. En 16 år gammel gutt har innrømmet drapene. FOTO: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Vis bildetekst