Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Påkjørt og drept på tur med hest

To jenter på 11 og 13 år er påkjørt og drept. Det skjedde da de kjørte hest og vogn. En bil kjørte på dem.

Norge

To jenter på 11 og 13 år kjørte hest med og en liten vogn på lørdag klokka 14.30. Det skjedde i Bjørkelangen i Aurskog-Høland kommune. Det ligger i Akershus fylke.

De ble hardt skadet og fraktet til Ullefål sykehus med helikopter. Men de overlevde ikke. Søndag ble det klart at de døde av skadene. Det skriver nyhetsbrået NTB.

 

Det er uklart hvordan ulykken skjedde. Stedet der de ble påkjørt er ved riksvei 229. Det er en rett oversiktelig vei. Avisa VG skriver at bilførere hadde sola i ryggen da ulykken skjedde. Jentene ble påkjørt bakfra. De var vant til å håndtere hester. Det skriver avisa Aftenposten. Det var ingen andre som så at ulykken skjedde.

– Det var ikke spesielt glatt på stedet. Det er heller ikke mange andre biler som pleier å kjøre på veien. Bilføreren kom fra en 80-sone. 60-sonen begynner omtrent der ulykken skjedde, sier lensmann Svein Engen i Aurskog-Høland til NTB.

 

Søndag var det mange som dro til ulykkesstedet for å tenne lys.

Den 11 år gamle jenta går på Framtun skole i Nes kommune. Mandag ble det holdt en minnestund for jenta med alle elevene i gymsalen. 13-åringen gikk på Bjørkelangen skole i Aurskog-Høland. Der ble det også holdt minnestund.

 

Føreren av bilen var en mann i 40-årene fra Aurskog-Høland. Han kom ikke til skade i ulykken, men er veldig lei seg etter det som skjedde. Han får krise-hjelp, skriver NTB.