Sport

Sendt hjem fra VM

Strek-spilleren Frank Løke er sendt hjem fra håndball-VM. Årsaken er at han har brutt interne regler.

Frank Løke er sendt hjem fra verdens-mesterskapet i håndball (VM). Han kommer aldri til å spille mer på landslaget så lenge Robert Hedin er trener. Kanalen TV 2 skriver på sine nettsider at Løke skal ha brutt interne regler som gjelder alkohol og leggetider. Det skal ha skjedd etter en middag tirsdag kveld.

– Jeg har ikke lyst til å gå i detaljer om hva dette dreier seg om. Jeg vil heller ikke bekrefte det TV 2 skriver. Men det er regler som spillerne selv har vært med på å bestemme, som nå er brutt, sier Espen Karlsen til nyhetsbyrået NTB. Han er hovedleder for det norske herre-landslaget i håndball.

Det skal være både en sports-skade og et brudd på reglene som har gjort at Løke er sendt hjem.

– Ledelsen sier nå at Løke ikke får spille mer for landslaget så lenge Hedin er trener. Det er trist, sier Karlsen.

Det er ikke første gang det er uro rundt Frank Løke. Løke ble tatt for å ha kjøpt smugler-øl i 2007. Det skjedde etter en tur med landslagset.  Han ble også pågrepet av politiet under et mesterskap i Paris for noen år siden. Da satt han flere timer på en politistasjon.

Under VM i 2009 ble Løke straffet. Han ødela møbler på hotellet der det norske laget bodde.

– Spillerne er selvsagt veldig skuffet over det som har skjedd. Men jeg vil likevel ikke gå inn på hvor alvorlig det han har gjort er. Men vi ser dette i sammenheng med det som har skjedd tidligere, sier Karlsen. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Serbia og Norge spiller om niende-plassen i håndball-VM torsdag.

Siste utgave

På forsiden nå