Sport

Nå får Edvald sjansen

Tirsdag passer løypa godt for syklist Edvald Boasson Hagen. Laget Sky gir ham sjansen til å jakte på etappeseier i sykkelrittet Tour de France.

Nordmannen Edvald Boasson Hagen sykler for laget Sky. Tirsdag går tredje etappe i sykkelrittet Tour de France. Da passer løypa spesielt godt til nordmannen. Derfor gir laget Edvald muligheten til å satse på etappeseier. Tirsdag skal det sykles 197 kilometer fra byen Orchies til Boulogne-sur-Mer.

Hans største konkurrenter blir slovakiske Peter Sagan, sveitsiske Fabian Cancellara og belgiske Philippe Gilbert.

På søndagens første etappe satset laget også på Boasson Hagen. Da ble han nummer tre.

Mandag skulle Hagen hjelpe lagkamerat Mark Cavendish å komme i tet. Cavendish var den store favoritten til å vinne 2. etappe. Men laget klarte ikke å holde seg samlet. Cavendish måtte klare seg selv.

Han fikk en hard kamp om seieren av André Greipel. Men Sky-syklisten var best i spurten og vant. Det var hans 21. etappeseier i Tour de France.

– Det ble i overkant hektisk. Det var godt gjort at Cavendish klarte å komme fram, for vi mistet hverandre. Det var vanskelig å holde sammen. Han kom seg fram uten så mye av min hjelp, sa Boasson Hagen til TV 2 etter mandagens etappe.

– Mark ordnet alt selv, og det var godt gjort av ham. Vi får håpe vi klarer å få det til å klaffe bedre senere. Men han klarte uansett å vinne, så vi skal være godt fornøyd, mente nordmannen.

Matthew Goss ble nummer tre. Boasson Hagen endte på 19. plass mandag, skriver nyhetsbyrået NTB.

Fabian Cancellara sykler for laget Radioshack. Han beholdt den gule ledertrøyen. Cancellara har sju sekunders ledelse til Bradley Wiggins, som er lagkamerat med Boasson Hagen i Sky.

Etappen mandag gikk fra Visé til Tournai i Belgia. Den var 207,5 kilometer lang.

Siste utgave

På forsiden nå