Sport

Boasson Hagen på pallen

Syklist Edvald Boasson Hagen spurtet inn til 3. plass i Kina tirsdag.

Edvald Boasson Hagen er fortsatt i god form. Tirsdag syklet han første etappe av rittet Tour of Beijing i Kina. Der sikret han seg sesongens femte 3. plass.

– Jeg føler det er blitt mange tredjeplasser i år. Og annenplasser. Og fjerdeplasser. At det er blitt så mange plasser i toppen var jeg ikke klar over. Men jeg må si meg godt fornøyd. Jeg har syklet mye for andre som hjelperytter denne sesongen, spesielt i rittene Tour de France og Critérium du Dauphiné, sa syklisten til nyhetsbyrået NTB.

Den norske stjernen er blitt sterkere denne sesongen.

– Jeg føler det selv også, at jeg takler harde ritt bedre enn før. Slikt kommer gjerne med erfaring og alder også. Jeg gleder meg allerede til neste vår, til rittene klassikerne. Jeg vil gjerne gjøre det bedre i vårens klassikere enn jeg har vist til nå. Jeg vil få hele laget i ryggen for å få det til, sier han.

LES MER HER: Nå får Edvald sjansen

Han vil gjerne vinne rittet Milano – San Remo i Italia 16. mars, Ronde van Vlaanderen i Belgia 31. mars og Paris – Roubaix i Frankrike 7. april.

Men først satser han på å vinne Tour of Beijing i Kina.

Elia Viviani på laget Liquigas vant første etappen og leder rittet sammenlagt. Italieneren lå rett bak ryggen på Boasson Hagen og smatt forbi på de siste meterne. Også Omega Pharmas syklist Andrew Fenn var foran nordmannen.

– Jeg kom greit ut av den spurten. Vi er et lite lag her, og sånn sett er det greit ikke å ha en ledertrøye å forsvare. Ikke at jeg bremset i spurten, akkurat, men det ville blitt i tidligste laget, sa Boasson Hagen.

Tour of Beijing er sesongens siste verdenstour-ritt. Det avsluttes søndag.

Siste utgave

På forsiden nå