Sport

Edvald ute av Touren

Edvald Boasson Hagen kommer ikke til å sykle i mål i sykkelrittet Tour de France. Torsdag brakk han skulderbladet i et velt.

Edvald Boasson Hagen er ute av sykkelrittet Tour de France etter et brudd i skulderbladet. Han reiser til Norge for flere undersøkelser, skriver nyhetsbyrået NTB.

Boasson Hagen er en av Sky-lagets aller viktigste ryttere. Tre kilometer før mål torsdag, traff han bakken. Et stort felt med ryttere krasjet i hverandre.

Den norske syklisten syklet likevel inn til mål på rittets 12. etappe. Der ble han tatt med i en ambulanse. To timer etter fikk Sky beskjed om at Boasson Hagen må reise hjem.

Den norske syklisten viste med en gang etter veltet at han hadde vondt. Men han smilte tappert til pressekorpset som møtte ham i målområdet. Nå blir det lenge til han igjen kan konkurrere.

– Heldigvis trenger han ingen operasjon. Men han vil reise hjem til Norge for flere undersøkelser og behandling. Vi ser fram til å få han tilbake i konkurranser etter sommeren, sa lagets lege, Alan Farrell, til Skys hjemmeside.

Røntgenbildene av 26-åringen viste et brudd i høyre skulderblad.

Sky måtte tidligere i Tour de France se at deres rytter Vasil Kirijenka brøt rittet. Det var etter å ha kommet i mål utenfor tidsfristen på en etappe. Det på grunn av velt.

– Det er synd for Edvald og et tilbakeslag for laget at han må bryte. Det er ikke bra å miste en rytter som ham. Vi er likevel sikre på at laget og de rytterne vi har kan fullføre rittet som planlagt. Planen om å støtte Chris Froome er uendret, sa lagsjef Dave Brailsford.

Boasson Hagen lå på 9.-plass i kampen om den grønne poengtrøya. Etter torsdagens etappe var han nummer 74 i sammendraget.

LES MER HER:Ett sekund unna seier

Boasson Hagen og Skys hotell i Tours ble torsdag kveld besøkt av et stort, norsk pressekorps. Sky-lagledelsen møtte pressen med beskjed om at nordmannen ville møte dem ved 21-tiden.

Like etterpå kom en ny beskjed fra lagets lege. Boasson Hagen trenger hvile. Han kunne likevel ikke snakke med pressen. Den nye beskjeden fra lagledelsen var at pressen skal få møte Sky-rytteren i løpet av fredagen. Det er før han reiser hjem.

En lege i målområdet etter dagens etappe skal ha sagt at skaden Boasson Hagen har fått, vil ta tre uker å behandle.

Siste utgave

På forsiden nå