Sport

Sagan tok gullet - Kristoff på fjerdeplass

Peter Sagan vant fellesstarten i sykkel-VM søndag. Alexander Kristoff sikret norsk fjerdeplass.

– Jeg kjente tidlig at dette kom til å bli tungt. Det var vel en løype som ikke helt passet for meg. Det var ei hardere løype enn det så ut til, sa Alexander Kristoff til nyhetsbyrået NTB.

– Mot slutten var jeg i en posisjon der jeg var med og kjempet om andreplassen. Men det ble litt for vanskelig, for jeg var stiv, sa han.

Kristoff hadde håpet å vinne. Men han skal ikke være skuffet, sa han.

Evdvald Boasson Hagen kjørte bra mot slutten. Han fikk fritt leide av Kristoff. De var enige om at Hagen ikke skulle dra. Han skulle bare følge med de beste.

Og Hagen fulgte planen. Han lå lenge på en flott tredjeplass.

– Jeg var med foran, og det var jo bra. Jeg følte meg fin også og klarte å kjøre som vi ble enige om, sa Edvald Boasson Hagen til NTB.

Taktikken var at Hagen skulle forsøke å tette lukene til feltet opp mot de siste bakkene. Men etter målgang virket han litt misfornøyd.

– Jeg fulgte bare planen. Jeg skulle henge på hjul, men ikke dra. Jeg lå på hjulet til Greg Van Avermaet da Peter Sagan stakk. Så jeg prøvde ikke å tette luka. Det er vanskelig å si hva som hadde skjedd om jeg hadde prøvd. Det er ikke sikkert jeg hadde klart å spurte fra Sagan. Men kanskje kunne jeg kjempet om medaljene bak. Jeg vet ikke. Jeg fulgte bare taktikken, sa Hagen.

Kanalen NRK skriver at Hagen ofret sine gull-sjanser.

– Det må være et av de råeste eksemplene på lojalitet. Hvis Greg Van Avermaet og Edvald hadde kjørt, tror jeg de kunne hentet Peter Sagan. Og da kunne alt ha skjedd, sier den erfarne sykkeltreneren Atle Kvålsvoll til NRK.

Sølvet gikk til australieren Michael Matthews. Litauens Ramunas Navardauskas sikret bronsen.

Siste utgave

På forsiden nå