Sport

Sjøen vil hoppe igjen

Han har hatt en trøblete oppkjøring før sesongen. Men nå er skihopper Philipp Sjøen tilbake i verdenscupen.

Til helgen er det verdenscup-renn i hopp i Lillehammer. Philipp Sjøen er med i den norske troppen.

– Det blir spennende. Jeg føler meg bra. Jeg har hatt gode økter med B-laget i Lillehammer. Det så bra ut. Jeg har fått gleden tilbake. Absolutt, sier Sjøen til nyhetsbyrået NTB.

Sjøen er skihopper for klubben Bækkelaget. Han har slitt med motivasjonen. Før årets sesong fikk han en pause fra A-landslaget.

– Det har vært en spesiell oppkjøring, med mye grubling. Jeg har vært mye sliten, nedfor og trist, sier 19-åringen.

All reisingen har vært spesielt slitsom. Sjøen måtte endre på ting for å komme tilbake i verdenscupen. Blant annet har han prøvd å trene litt mindre, slik at han ikke skal bli helt utslitt.

Sjøen var ikke med under åpningen av verdenscupen i Klingenthal. Men nå har han lyst til å bli med igjen. Under norges-cupen i helga gikk det ikke så bra. Men Sjøen er optimistisk.

– De gode øktene med B-laget gir en god følelse, før jeg skal prøve meg mot de beste. Jeg håper jeg kan være med på å kjempe. Hvis jeg får til å hoppe slik som jeg har gjort på trening, er jeg fornøyd. Det har vært bra hopping. Selv om det ikke gikk så bra på Rena, sier han.

Sjøens mål er å sikre seg poeng.

– Det handler om å komme seg til 2. omgang. Så får vi se. Jeg vil ha med meg poeng, sier han.

Han har ikke begynt å tenke på hopp-uka ennå. Det er den viktigste konkurransen innen skihopp. Rennet starter i slutten av desember.

– Først må jeg se hvordan det går i Lillehammer. Er jeg med i toppen, er hoppuka et mål jeg kan nå. Jeg har lyst til å være med der, sier Sjøen.

Siste utgave

På forsiden nå