Sport

Drama i Tour de France

En favoritt er disket, den andre skadd. Det skjer mye i sykkelrittet Tour de France.

Syklist Peter Sagan ble diskvalifisert fra sykkelrittet Tour de France (Frankrike rundt) tirsdag. Han får ikke sykle videre.

Sagan blir beskyldt for å ha skadet syklist Mark Cavendish. Juryen i rittet mener det var med vilje. Cavendis endte i gjerdet under spurten i rittet tirsdag. Det skjedde etter at Sagan hadde vært borti ham med en albue. Cavendish traff reklameskiltene med stor kraft. Røntgen viste skaden.

Cacvendish har fått et brudd i skulderbladet, ifølge nyhetsbyrået NTB. Dermed kan heller ikke han delta videre i konkurransen.

Men Sagan sier krasjet var et uhell. Sagan sykler for laget Bora-hansgrohe. De har protestert.

– Jeg visste ikke Cavendish var bak meg. Han kom fra høyre side. Jeg prøvde å gå på hjulet. Mark kom veldig raskt fra bak meg. Jeg hadde ikke tid til å reagere og gå til venstre, forklarer Sagan i pressemeldingen.

Cavendish var ikke fornøyd med å måtte bryte rittet.

– Jeg er naturlig nok svært skuffet over nyhetene om bruddet. Laget mitt var fantastisk, sier Cavendish i en uttalelse.

Flere syklister var sinte på Sagan etter det som skjedde. Men noen har ombestemt seg. Flere bilder viser at det var svært trangt der Cavendish syklet. Derfor er det ikke sikkert at det Sagan gjorde var årsaken til fallet.

Sagan sier at Cavendish først traff ham, så gjerdet.

– Da jeg fikk vite at han hadde krasjet, var det første jeg gjorde å finne ut hvordan det gikk med ham. Vi er venner og kolleger i feltet. Slike krasj er aldri hyggelige, sier Sagan.

Sagan kom først i mål. Senere ble han fratatt seieren og poeng. Til slutt bestemte juryen at han skulle diskvalifiseres som straff. Sagan hadde vunnet alle etappene før tirsdagens ritt.

Norske Alexander Kristoff kom i mål på tredje plass. Etter dramaet endte han på 2. plass.

Siste utgave

På forsiden nå