Sport

Dette skjer i VM i helga

Therese Johaug skal vinne. Kan det norske kombinertlaget gjøre det samme?

Det blir trolig jubel i verdens-mesterskapet (VM) på ski lørdag. Langrennsstjerne Therese Johaug er en stor favoritt. Klokka 11 starter hun i skiathlon. Det er å gå to etapper med ulik stil. Løperne bytter fra klassisk til fri stil på halvveien. VM er i Seefeld i Østerrike.

– Det føles utrolig stort å komme til Seefeld. Dette er et mesterskap jeg har sett fram til veldig, veldig, veldig lenge, sa Johaug til pressen fredag.

Det er hele 1.456 dager siden Johaug sist gikk et internasjonalt mesterskapsløp. Hun fikk en dopingdom og har vært utestengt fra sporten.

Men nå er Johaug favoritt i de lange rennene. De andre løperne orker knapt å prøve på gullet. Det sier ekspert Ernst A. Leersven.

– Konkurrentene kommer til å konsentrere seg om sølvet i distanse-rennene, mener han.

Litt senere lørdag er det mennenes tur. Her har også Norge sterke løpere med. Johannes Høsflot Klæbo, Martin Johnsrud Sundby, Emil Iversen og Sjur Røthe deltar for Norge. Helga blir også preget av hopp for menn. Det er både hopp i stor bakke og lagkonkurranse.

Også kombinert-løperne skal i lag-konkurranse. To løpere er på laget. De skal hoppe i normal bakke og gå sprint i langrenn. Denne konkurransen kan vi vinne for første gang, tror ekspert Fred Børre Lundberg.

Jarl Magnus Riiber og Jørgen Graabak er på laget. Da er vi en gullfavoritt, sier han til kanalen NRK.

Dette sa Lundberg før Graabak feilet i fredagens kombinert-konkurranse. Han hoppet for kort og trakk seg fra langrennet.

Her er hele programmet for helgen:

Lørdag 23. februar:

Klokka 11: Kvinner går 2 ganger 7,5 kilometer langrenn. De bytter fra klassisk til fristil underveis. Dette kalles også skiathlon.

Klokka 12.30: Skiathlon for menn, 2 ganger 15 kilometer

Klokka 14.30: Hopp for menn i stor bakke

Søndag 24. februar:

Klokka 09.15: Semifinaler i lagsprint klassisk langrenn, for både kvinner og menn

Klokka 11.30: Finaler

Klokka 10.30: Hopp i kombinert for lag på to mann

Klokka 13.30: Sprint for lag, 2 x 7,5 kilometer

Klokka 14.45: Lagkonkurranse for menn i stor bakke

Mandag er det hviledag i VM. Tirsdag blir det langrenn og hopp for kvinner.

Siste utgave

På forsiden nå