Sport

Slik kan Norge vinne fire medaljer i VM

Norge har sikret seg en medalje i årets VM. Det er også ventet at Norge kan vinne tre til. Og to av øvelsene skjer natt til onsdag.

Det er verdens-mesterskap (VM) i friidrett. Det har pågått siden fredag sist uke. Eivind Henriksen vant bronse lørdag. Det er første gang noen fra Norge vinner VM-medalje i sleggekast. Henriksen vant sølv under De olympiske leker i Japan i fjor.

Det neste døgnet kan bli svært viktig for utøverne fra Norge. Noen kan sikre seg medaljer, andre kan få svar på om de i det hele tatt får delta i årets VM.

Jakob Ingebrigtsen skal løpe finale på 1.500 meter natt til onsdag. Ingebrigtsen er en av favorittene til å vinne øvelsen. Det mener også magasinet Track & Field News. De har regnet på formen til alle utøverne og hvem som vil gjøre det best.

Magasinet mener også at Ingebrigtsen vil få en medalje til. De tror han blir nummer to og får sølv på 5.000 meter. Track & Field News tror Joshua Cheptegei fra Uganda vil vinne.

– Jeg har aldri sett ham bedre. Han løper fortere på trening enn noen gang, sier broren Henrik Ingebrigtsen til nyhetsbyrået NTB.

– Han har hatt noen supre økter. Det har vært helt perfekt, og så er han i veldig godt humør. Det påvirker også, sier Henrik Ingebrigtsen.

Magasinet tror Karsten Warholm vinner bronse på 400 meter hekkeløp. Og de tror Alison dos Santos fra Brasil vil vinne foran Rai Benjamin fra USA. Warholm løper også finale natt til onsdag.

De tre var også på pallen sist VM. Men da var det Warholm som vant foran Benjamin og dos Santos. Den gang vant Warholm VM for andre gang på rad.

Kanalen NRK1 sender både løpet til Warholm og Ingebrigtsen. Du kan se det her fra klokka 02.00 natt til onsdag. Lenken er til NRK sin nett-TV.

Om Ingebrigtsen også når finalen på 5.000 meter, så skal han løpe den natt til mandag neste uke.

Ifølge Track & Field News er det lite som tyder på en medalje til en norsk dame. De har regnet seg fram til de ti beste i hver øvelse. Og det er bare en norsk dame som er inne på en av listene.

Det er Karoline Bjerkeli Grøvdal. Hun er spådd til å bli nummer 9 på 5.000 meter. Hun skal løpe natt til torsdag. Det skjer klokka 01.25 ifølge nettsiden friidrett.no.

Flere hadde et håp om at Hedda Hynne kunne vært med å kjempe om en medalje på øvelsen 800 meter. Men hun ble syk med korona like før mesterskapet skulle starte.

Øvelsen skal skje natt til fredag norsk tid. Hynne må være påmeldt til start dagen før. Dermed må hun første vinne kampen mot klokka for å få være med.

Hynne er i byen Berkeley i USA. Det er rundt to timer å fly til byen Eugene. Det er der VM skjer. I beste fall kan Hynne fly til Eugene 20. juli. Da er det ti dager siden det ble funnet smitte hos henne. Fram til det er gått så lang tid, så er det forbudt å fly i USA.

Hynne må også vise en test uten spor av korona-smitte før hun får melde seg på. Det må hun gjøre mer enn 24 timer før løpet starter.