Sport

Blatter slutter - og flere vil ha makta

President Sepp Blatter i fotball-organisasjonen FIFA slutter. Han skal etterforskes, melder medier. Flere vil gjerne ha jobben hans.

Fredag jublet Sepp Blatter over nye fire år som president i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Tirsdag fortalte han at han slutter.

Blatter sa lite på pressekonferansen tirsdag om hvorfor han ikke fortsetter i jobben. 79-åringen har sittet som leder i 17 år. I den tiden har det trolig skjedd mye ulovlig i organisasjonen. I forrige uke ble det klart: Ni fotball-topper i FIFA er mistenkt for å ha fått betalt ulovlig for tjenester. Slik korrupsjon kan det ha vært mer av.

Amerikanske aviser skriver at også Blatter blir etterforsket av amerikansk politi FBI. Det er trolig noe av årsaken til at han plutselig trekker seg. Både nyhetsbyrået Reuters, avisen New York Times og TV-kanalen ABC News har fått høre dette av personer i etterforskningen. Men personene vil ikke si navnet sitt. FBI har foreløpig ikke villet si noe åpent om dette.

FIFA må samles til en ekstra kongress for å velge ny president. Det skjer først mellom desember og mars. Imens fortsetter etterforskningen. Og Blatter fortsetter i jobben.

De som kan overta som president, er blant andre:

Prins Ali bin al-Hussein. Han stilte til valg mot Blatter fredag, men fikk færre stemmer. Dermed trakk han seg fra andre valgomgang.

Luis Figo. Den tidligere fotballstjernen skulle også vært med i valget på ny fotball-president. Men han bestemte seg for ikke å bli med to uker før valget.

Zico. Den brasilianske fotballhelten skrev på nettsamfunnet Facebook at han vurderer å stille til valg.

Michel Platini. Han er president for Det europeiske fotball-forbundet (UEFA). Han er nevnt som en kandidat, skriver avisa VG. De lister også opp enda flere navn.

LES MER HER: Blatter fortsetter i FIFA

LES OGSÅ: Vil ha prins Ali som ny FIFA-president

LES MER: Kaller inn til krisemøte

Siste utgave

På forsiden nå