Sport

Brækhus har hatt suksess i ti år

Cecilia Brækhus ville bli verdensmester i boksing. Ti år etter har hun bare vunnet og vunnet.

Hun sa hun skulle vinne og klarte det. Lørdag bokset Cecilia Brækhus mot Mikaela Laurén. Brækhus vant på teknisk knockout. Da hadde de to kvinnene bokset i seks runder. Kampen under Oslofjord Fight Night var i Stokke i Vestfold.

I november 2007 skrev Brækhus kontrakt med Team Sauerland. Da ble det tatt et bilde av henne. Bildeteksten sier at hun ville bli verdensmester. Da var hun 26 år. Søndag snakket hun om hva som skjedde underveis.

– Det er der jeg fikk lære proffboksing fra A til Å. Det var litt av en skole. Der var det ikke noe sutring. Der var det beinhardt, sier Brækhus til nyhetsbyrået NTB.

Hun forteller at de startet med treningen klokka 7 om morgenen.

– Da løp vi med snø opp til knærne, sier Brækhus.

Ti år senere har hun vunnet fem tittelbelter i boksing.

– Det er litt vanskelig å forklare til de som kommer opp i dag. Det er veldig, veldig få som kommer helt til topps. Proffboksing kan være så vakker og brutal. Men det er hvordan vi takler motstand som viser hva vi er laget av, sier hun.

Før lørdag hadde Brækhus bokset 31 kamper profesjonelt uten å tape. Nå har hun vunnet 32.

Brækhus har vunnet i WBA (World Boxing Association), WBC (World Boxing Council), WBO (World Boxing Organization), IBF (International Boxing Federation) og IBO (International Boxing Organization).

Fire av kampene har Brækhus bokset i Norge. Da vant hun over Anne-Sophie Mathis (Oslo Spektrum), Klara Svensson (Oslo Spektrum), Erica Farias (Koengen, Bergen) og Mikaela Laurén (Oslofjord Convention Center).

– Hadde du trodd da du sto i Oslo sentrum i 2007 at du skulle få til det du har fått til nå?

– Nei, det kan jeg si rett ut. Hvis du der og da hadde fortalt meg hva jeg skulle gå igjennom. Da ville jeg sikkert sett rart på deg, sier Brækhus.

Det er uklart hvem hun bokser mot i neste kamp. Men Christiane «Cyborg» Justino, Layla McCarther og Claressa Shields er aktuelle motstandere i 2018.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå