Det norske laget kommer ikke til VM

Norges nye trener tapte sin første kamp. Nord-Irland slo det norske landslaget i fotball 2-0.

Det har ikke gått så bra med det norske landslaget. Lars Lagerbäck er lagets nye trener. Mange håper han skal få Norge til å vinne flere kamper. Men den første kampen hans gikk ikke så bra.

Den ble spilt i Belfast i Nord-Irland. Norge måtte vinne for å kunne være med i verdens-mesterskapet (VM).

Men det tok bare ett minutt og 28 sekunder før Nord-Irland scoret. Etter 33 minutter scoret de igjen. Norge scoret ingen mål, og kampen endte 2-0.

– Jeg har ansvaret for at vi var slappe og gjorde feil. Det sier trener Lars Lagerbäck til nyhetsbyrået NTB.

– Vi ble stresset og urolige etter at de scoret så fort. Så slo vi mange lange pasninger. Men vi hadde ingen plan, sa Stefan Johansen.

Nord-Irland er et lite land, men de er gode i fotball. På hjemmebanen sin har de ikke tapt noen av de siste åtte kampene.

Norge har vært dårlige. Laget har tapt alle de fem siste kampene på bortebane. Nå er det nesten umulig å få være med i VM i 2018.

Laget har bare hatt seks dager til å trene sammen med den nye treneren.

– Han har forklart mye, men vi har ikke lært alt ennå, sier keeper Rune Almenning Jarstein.

Sist Norge var med i et mesterskap var i 2002. Kanskje kan Norge være med i Europa-mesterskapet i 2020. Hvis Lagerbäck rekker å forklare alt.