Dette må du få med deg i EM

Flere nordmenn er ute av EM. Det blir fortsatt veldig spennende framover.

Bare noen få kvinner i Europa har løpt raskere enn Isabelle Pedersen i år. Pedersen mener hun kan kjempe om medalje i europa-mesterskapet (EM) i friidrett.

I dag (torsdag) løper hun semifinale i korthekk i Berlin i Tyskland.

Pedersen har løpt på gode tider denne sesongen.

– Jeg satser på å løpe enda litt fortere i EM, sa Pedersen til nyhetsbyrået NTB mandag.

Flere nordmenn er ute av EM. Ola Stunes Isene ble nummer 11 i diskos-finalen onsdag. Det var ikke bra nok til å få bli med videre.

Martin Roe ble nummer seks i konkurransen tikamp. Det holdt ikke til EM-medalje.

Hekkeløperne Amalie Iuel og Line Kloster ble også skuffet. De klarte ikke å nå finalen i 400 meter hekk onsdag.

Karsten Warholm er ekstra spent. Han skal løpe både torsdag og fredag. I dag (torsdag) løper han i finalen i 400 meter hekk. Han er en favoritt til å vinne.

Kanskje blir det medalje på 400 meter flatt fredag også?

– Jeg hater egentlig å snakke om mulighet til å vinne medalje, sa han onsdag. Han tror han har best sjanse torsdag med hekk.

Jonathan Quarcoo løp 200-meteren. Han nådde semifinalen onsdag. Men der stoppet det. Tiden 21,07 var ikke god nok for finale.

– Det var sykt gøy å løpe, sa han til kanalen NRK.

Henrik Christiansen fikk fjerdeplass i finalen i frisvømming. Mykhailo Romantsjuk fra Ukraina vant.

Brødrene Ingebrigtsen løper alle finalen på 1.500 meter. Den er fredag. Lørdag er det klart for finale på 5.000 meter.

Karoline Bjerkeli Grøvdal er blitt litt syk. Hun gjør seg likevel klar for kvalifisering i hinder fredag.