Sport
Bilde 1 av 4

Dette ser du av sport i jula

Jula er også høytid for sport på TV. Dette kan du kose deg med fra sofakroken.

22. og 23. desember: fotball

Jula er en travel tid for spillere i Premier League i England. Fredag sparkes jula i gang. Da møtes Arsenal og Liverpool. Resten av lagene spiller lørdag. Til sammen skal lagene spille 40 kamper fram til 3. januar.

24. og 25. desember: amerikansk fotball

I USA tar spillerne heller ikke fri. Der spilles det fotball-kamper både på julaften og første juledag. Da er det snakk om amerikansk fotball. Houston Texas mot Pittsburgh Steelers er én av kampene du kan se.

26.– 31. desember: fotball

Andre juledag kalles «Boxing Day» i Storbritannia. Det er dagen mange britiske fotball-fans ser fram til. Det er tradisjon at lagene i Premier League spiller denne dagen. Ofte møtes lag som ikke ligger langt unna hverandre. Da slipper supporterne å reise så langt i jula. Høytida er likevel travel for de som vil se alle kampene. Fredag og lørdag i nyttårs-helga er det full runde igjen.

28. desember: ishockey

Romjula fortsetter med ishockey. 28. desember spiller flere lag i eliteserien i ishockey. Blant dem Stavanger Oilers, Manglerud Star, Vålerenga og Storhamar. Kanalen TV 2 Sumo sender kampene.

28. og 29. desember: alpint

Fjerde og femte juledag blir det stor fart i Bormio i Italia. Kjetil Jansrud, Aksel Lund Svindal og Alexander Aamodt Kilde vil vise at Norge er best i utfor. Det blir også konkurrert i slalåm og storslalåm for kvinner.

29. desember til 6. januar: hopp

Den tysk-østerrikske hoppuka er populær i Norge. Den arrangeres i fire bakker i Tyskland og Østerrike. Rennene sendes på kanalen NRK.

30. desember til 7. januar: langrenn

Tour de Ski starter med sprint i Sveits. Utøverne skal konkurrere i sju øvelser i Sveits, Tyskland og Italia. Mini-touren avsluttes med en jaktstart. Det skjer opp den kjente alpinbakken i Val di Fiemme i Italia. Johannes Høsflot Klæbo deltar ikke. Han hviler og trener heller. Ellers stiller de fleste av de beste, norske løperne til start.

2. til 7. januar: skiskyting

Det er klart for sprint, jaktstart og stafett i Oberhof i Tyskland. Da får vi svar på om brødrene Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø fortsetter å vinne.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå