Sport

Disse får bli med på superlag

Ti norske stjerner skal satses spesielt på til OL i Japan.

Norge satser på ti friidretts-stjerner til De olympiske leker (OL). Det er i Tokyo i Japan i 2020. Norges landslag i friidrett ble presentert onsdag. Toppidrettssjef Håvard Tjørhom fortalte hvem som skal være med.

– De som er med i «Team Tokyo» er de vi satser på mot neste OL, sa han. De ti skal også hjelpes til å gjøre det bra i andre mesterskap. Som verdens-mesterskap (VM) og europa-mesterskap (EM).

Dette er de ti som skal være med:

Henrik Ingebrigtsen, Filip Ingebrigtsen, Håvard Haukenes, Karsten Warholm, Sven Martin Skagestad, Sondre Nordstad Moen, Isabelle Pedersen, Hedda Hynne, Karoline Bjerkeli Grøvdal og Amalie Iuel.

Brødrene Ingebrigtsen, Karoline Bjerkeli Grøvdal og Isabelle Pedersen var også med i sist OL.

Sprinteren Ezinne Okparaebo er ikke på laget. Hun har ikke gjort det så bra i 2016. Resultatet i OL i Rio var heller ikke så bra som hun ønsket. Dermed fikk hun heller ikke plass på det norske landslaget.

Heller ikke sprinteren Jaysuma Saidy Ndure får være med.

I tillegg satser Norge på 22 andre utøvere. De er i en egen gruppe. Laget kalles «Team Belin». Disse får muligheten til å bli med til OL i Tokyo. Om de gjør det bra i VM i London neste år eller EM i Berlin i 2018. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Siste utgave

På forsiden nå