Sport

Disse nordmennene satser i Tour de France

To erfarne ryttere og én nykommer deltar. Kan en eller flere av dem vinne en etappe?

Tre nordmenn deltar i sykkelrittet Tour de France i år. De er Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen og Amund Grøndahl Jansen.

Den første etappen starter i dag (lørdag).

– Dette er det største rittet i verden. Der deltar alle de beste syklistene og alle de beste sprinterne, sier Kristoff i en artikkel på nettsiden til laget hans.

31 år gamle Kristoff sykler for laget UAE Team Emirates. Han skal lede laget i spurtene mot mål. Kristoff håper å vinne minst én av de 21 etappene. Kristoff vant to etapper av touren i 2014.

Edvald Boasson Hagen sykler for laget Team Dimension Data. Han deltar for fjerde gang. Hagen vant to etapper av touren i 2011. I fjor vant han én etappe.

Hagen sier han blir fornøyd hvis han gjør sitt beste.

– Men som regel er det en etappeseier som er målet. Det er det vi går for, sier 31-åringen til nyhetsbyrået NTB.

24 år gamle Amund Grøndahl Jansen deltar for første gang. Han sykler for laget LottoNL-Jumbo. Jansen skal være hjelper for lagkameraten Dylan Groenewegen. Men han kan også gjøre det bra selv, mener sykkeleksperten Christian Paasche.

– Vi skal ikke se bort fra at Amund kan få muligheten på enkelte etapper, sier Paasche til kanalen TV 2.

Han kommenterer konkurransen for TV 2. Årets løype er veldig spennende, med mange utfordringer, mener Paasche.

– Det er kjøring langs kysten med sidevind, lagtempo og brostein. Og så kommer det noen vanvittige etapper i fjellene, både i Alpene og Pyreneene, sier Paasche til kanalen.

Mannen alle snakker om før Tour de France er Chris Froome fra Storbritannia. Han har vunnet sammenlagt fire ganger. Arrangørene ville nekte stjernen å delta. Han ble etterforsket for doping. Men nå er Froome frikjent.

Siste utgave

På forsiden nå