Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Federer setter nye rekorder

Ingen har vunnet så mange store tenniskamper som Roger Federer. Fredag spiller han sin 12. semifinale i Wimbledon.

Sport

Roger Federer satte rekord søndag. Da fikk han sin seier nummer 317 i en stor tennis-turnering. Så mange seiere har ingen andre. Serena Williams hadde rekorden før.

Han har også spilt 100 kamper i Wimbledon-turneringen i Storbritannia. Det er verdens mest kjente turnering i tennis.

– 100 kamper. Jeg kan ikke tro det. Jeg er veldig glad for at kroppen min har virket i alle disse årene, sier Federer, ifølge nyhetsbyrået NTB.

Fredag prøver han igjen. Da spiller han om finaleplass i Wimbledon. Federer har vunnet Wimbledon sju ganger før. Siste gang var i 2012.

Han er 35 år. Det er en høy alder for en sportsmann. Men han er ikke den eldste mannen som har nådd langt. I 1974 kom 39 år gamle Ken Rosewall til finalen i Wimbledon.

Semifinalen spilles klokka 12. Roger Federer møter Tomas Berdych fra Tsjekkia. Den andre semifinalen er mellom Sam Querrey fra USA og Marin Cilic fra Kroatia.

Noen av de største spillerne er allerede ute av Wimbledon. Spanske Rafael Nadal kom ikke engang til finalene. Britiske Andy Murray vant i fjor. Men han tapte kvartfinalen mot Querrey. Novak Djokovic avsluttet kvartfinalen med Berdych. Han har en skade i skulderen.

Federer setter enda en rekord hvis han vinner finalen. Da blir han mannen som har vunnet Wimbledon flest ganger.

Mennenes finale spilles søndag. Kvinnenes finale er lørdag. Den er mellom Venus Williams fra USA og Garbiñe Muguruza fra Spania. Venus tok også en slags rekord. Hun er den eldste kvinnen i finalen siden 1993. Det skriver avisa VG. 37 år gamle Venus er søsteren til Serena. Hun deltar ikke i år fordi hun er gravid.

 

LES MER HER: Jakter på historisk seier i Wimbeldon