Sport

Gir opp gull-kampen

Sergej Justjugov var sterkest også i dag. Nå gir Martin Johnsrud Sundby opp å vinne Tour de Ski.

Sergej Ustjugov vant fredagens 10 kilometer i Toblach i Italia. Det er hans femte seier på rad i konkurransen Tour de Ski. Ustjugov ledet hele løpet og vant med 0,4 sekunder. På andreplass kom Maurice Manificat fra Frankrike. Nordmannen Simen Hegstad Krüger ble nummer tre.

For Martin Johnsrud Sundby gikk det ikke så bra. Sundby var favoritt til å vinne Tour de Ski, men i dag endte han på en 14. plass. Dermed økte Ustjugov ledelsen. Sundby er hele 01.34 bak totalt. Nå gir han opp å vinne.

– Sergej gjør fantastiske løp gang på gang. Og ett og et halvt minutt er ikke mulig å ta igjen på to dager, sa Sundby til nyhetsbyrået NTB.

Det er NRKs langrennsekspert enig i.

– Nå skal det et mirakel til for at Johnsrud Sundby skal vinne Tour de Ski. Jeg mener det er avgjort nå, sier Fredrik Aukland til kanalen NRK.

Mens Sundby var skuffet, var en annen nordmann veldig glad. Simen Hegstad Krüger gikk så bra at han kom på tredjeplass.

– Jeg er litt overrasket. Men jeg hadde likevel litt tro på at det kunne bli min dag i dag. Utrolig moro, sa Krüger til NTB.

Heller ikke de norske damene hadde en god dag i dag. Det ble derimot en god dag for USA. Jessica Diggins vant og Sadie Bjornsen ble nummer tre. Krista Pärmäkoski fra Finland ble nummer to.

Men Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg er fremdeles favoritter til å vinne sammenlagt.

Løpet i Toblach var det femte i Tour de Ski. Konkurransen blir avsluttet i Val di Fiemme på søndag. Da skal utøverne gå til toppen av en bratt alpinbakke. De siste tre årene har norske utøvere vunnet konkurransen.