Sport

– Ha det gøy, men vær forsiktige

Boston maraton er blant de mest kjente løpene i verden. Men i 2013 endte det tragisk.

I dag (mandag) skal det løpes og svettes. Det er igjen tid for maraton i Boston i USA. Løpet er blant de seks største maratonene.

De andre er i New York, Chicago, Tokyo, Berlin og i London.

– Vær forsiktige, men ha det gøy, sier sikkerhetsfolk i Boston. Det melder nettstedet BU Today.

Folk oppfordres til å si ifra om mistenkelige ting. Det er ikke lov å være full inne på området. Folk kan heller ikke ta med store pakker og ryggsekker, ifølge nettstedet.

Politiet har god grunn til å passe på. Maratonen ble angrepet i 2013. Det skjedde nær mål. To bomber eksploderte, og tre mennesker ble drept. Blant dem en åtte år gammel gutt. 260 personer ble skadd av bombene.

To brødre ble mistenkt for angrepet. En av dem ble senere drept av politiet.

Men Dzhokhar Tsarnaev ble tatt i live. Han ble senere dømt til døden for angrepet. Han sitter i fengsel i Colorado, skriver kanalen ABC News.

Rebekah Gregory var til stede da bombene eksploderte. Hun mistet sitt venstre bein. Hun sliter fortsatt med opplevelsen.

– Jeg tror mange folk tenker at vi er ferdige med det. Men folk forstår ikke hvordan det føles, sa hun til kanalen Today i fjor.

Sist søndag ble seks personer pågrepet i Berlin i Tyskland. Der løp folk halvmaraton. Personene er mistenkt for å ville angripe.

Én av dem skal ha kjent Anis Amri. Det meldte avisa Die Welt, ifølge nyhetsbyrået NTB. Han angrep et julemarked med en lastebil i Berlin. Den mistenkte skal ha planlagt å angripe folk med kniv.

Politiet har sluppet dem fri. De hadde ikke nok beviser, ifølge nyhetsbyrået AP.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå