Sport

Han er verdens dyreste fotballspiller

Torsdag ble ryktene bekreftet. Fotballspiller Neymar da Silva Santos Júnior skal spille for Paris Saint-Germain. Klubben måtte betale en rekordstor sum for spilleren.

Over 2 milliarder kroner. Det er prisen den franske klubben Paris Saint-Germain (PSG) betalte. For den summen fikk de en av verdens beste fotballspillere, Neymar.

25-åringen fra Brasil har spilt for Barcelona de siste årene. Der har han vunnet flere titler. Blant annet den spanske ligaen, cupen og mesterligaen (Champions League).

Onsdag denne uken fortalte Barcelona at Neymar ville forlate klubben. Samme kveld ble det kjent at Neymar og PSG var blitt enige om en kontrakt på fem år. Det skriver avisa VG.

Men torsdag var det usikkert om Neymar fikk bytte klubb. Den spanske ligaen avslo nemlig å ta imot summen på 222 millioner euro. Det var likevel lite La Liga kunne gjøre for å stoppe overgangen. Reglene sier at pengene kan betales direkte til klubben som selger. Det er dette Neymars advokater nå har gjort, skriver nyhetsbyrået NTB.

Det er ikkje kjent hvorfor den spanske ligaen ville stoppe betalingen. Men det kan være La Liga mente PSG brøt reglene for økonomisk fair play. Reglene er laget at UEFA for å hindre klubber i å bruke mer penger enn de har.

Barcelona kjøpte Neymar fra Santos for 83,5 millioner euro i 2013. Nå flytter Neymar til Paris i Frankrike.

– Jeg er ekstremt glad for å begynne i Paris Saint-Germain. Den største utfordringen er å hjelpe klubben å vinne tittelen fansen deres ønsker seg, sa Neymar til klubbens nettsted.

Slik presenterte PSG nyheten på nettstedet Twitter:

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå