Sport

Håper granskningen snart er ferdig

Skiløper Marit Bjørgen håper granskningen av sporten skjer raskt.

– Jeg håper gransknings-utvalget kommer med et svar ganske raskt. Det er ikke lenge til jul. Jo fortere de finner ut av det, jo bedre er det, sier skiløper Marit Bjørgen til nyhetsbyrået NTB.

De norske skiløperne blir gransket. Personer som ikke hadde astma, fikk tilbud om å ta medisin. Gjerne rett før løp. Martin Johnsrud Sundby ble dømt i sommer for doping. Han har astma, men tok for mye medisin. Flere eksperter mener dette er juks. Fem personer skal granske bruken av astmamedisin blant skiløperne. Det er ikke satt en dato for når de skal være ferdige med arbeidet. Det skriver avisa VG.

Bjørgen synes det er trist at det er nødvendig med en granskning. Hun har selv hatt astma siden 2009. Hun pleier å bruke astmamedisinen Symbicort.

– Jeg må jo si at jeg ikke hadde klart å være i toppen om ikke jeg hadde tatt det. Samtidig krever det utrolig mye trening for å være med. Det er ikke på grunn av astmamedisinen at jeg er der. Men det er jo en del av det at jeg skal fungere for å være med å kjempe helt i toppen, sier hun til NTB.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå