Sport

Håper på reprise mot Tyskland

Norge har en nesten umulig oppgave i mandagens fotballkamp mot Tyskland. Men Rune A. Jarstein har vært med på å slå Tyskland på bortebane før.

I kveld (mandag) spiller det norske landslaget i fotball mot Tyskland. Det er i kvalifiseringen til verdens-mesterskapet (VM). Å vinne kan bli en nesten umulig oppgave. Men keeper Rune A. Jarstein har vært med på seier over tyskerne på bortebane før.

– Ja, i 2009. Det var da Drillo kom tilbake, og det var en stor opplevelse. Jeg husker det godt. Det viser at det er mulig, sier Jarstein til nyhetsbyrået NTB.

Åge Hareide sluttet som landslagssjef før juli 2008. Det skjedde etter et helt år uten seire for landslaget. Egil «Drillo» Olsen ble hentet inn til sin annen periode som landslagssjef. Første oppgave var Tyskland i Düsseldorf, og Norge vant 1-0.

Tyskalnd hadde nettopp tatt sølvet i europa-mesterskapet (EM). Men Joachim Löws lag ble satt på plass. Christian Grindheim scoret kampens eneste mål. Mens Jarstein holdt målene. Det tyske laget inneholdt blant andre Mesut Özil og Mario Gomez. De er med i dagens tyske tropp.

Jarstein er den eneste i den norske troppen som kan fortelle de andre hvordan det føles å slå Tyskland borte.

– Jeg kan si til dem at det er en følelse du husker. Det var kjempegøy. Bare synd det ikke var en kvalifiseringskamp, sier han.

Mandag kveld er det derimot kvalifisering. Tyskland er regjerende verdensmester. De kan med seier sikre seg billett til VM-sluttspillet i Russland. Det skjer dersom Nord-Irland samtidig gir poeng mot Tsjekkia.

Norge er ute av VM-dansen. Men vi har tatt steg kamp for kamp under landslagssjef Lars Lagerbäck. Laget ønsker å fortsette den utviklingen. Mot Aserbajdsjan klarte Norge å ikke slippe inn mål for første gang på halvannet år.

– Forsvaret klarte seg veldig bra. Det føltes trygt å stå bak der, sier Jarstein.

– Det var en del kamper siden sist vi holdt nullen. Men de siste kampene har forsvarsspillet stort sett vært solid. Også i kampene mot Tsjekkia og Sverige var det tegn til bedring i hele laget. Mot Tyskland trenger vi at alle jobber sammen. Hver og en må være solid.

Han ser fram til å møte tyskerne foran fulle tribuner i Stuttgart.

– Jeg gleder meg alltid til de store kampene. Jeg gleder meg for så vidt alltid til kamp. Men de store kampene, både med Hertha Berlin og landslaget, er kamper som utvikler deg. Du lærer av dem. Du får se hvor nivået ligger, sier Jarstein.

– For å kunne stå imot må alle ha 100 prosent dagsform og vilje. Og så må vi ta vare på de mulighetene vi får offensivt. For jeg er sikker på at vi kommer til å få noen muligheter.

Siste utgave

På forsiden nå