Her har Warholm blitt verdensmester

Karsten Warholm spurtet først i mål. Dermed vant han gull på 400 meter hekk i London.

21 år gamle Karsten Warholm vant en historisk medalje onsdag kveld. Han løp inn til gull i verdens-mesterskapet (VM). Han er Norges første mannlige verdensmester i friidrett på løpebane.

Warholm var best av alle i øvelsen 400 meter hekk. Han ble ikke plaget av regn og våt løpebane. 21-åringen kom i mål på 48,35. Yasmani Copello fra Tyrkia vant sølv. Han kom i mål 14 hundredeler etter Warholm, skriver nyhetsbyrået NTB.

Men Warholm brukte litt tid på å forstå at han er blitt verdensmester. Han gikk sjokkert rundt på stadion. Han hadde det norske flagget rundt ryggen og en vikinghjelm på hodet.

– Den følelsen... Jeg klarer ikke beskrive det. Det er helt vilt. Det var så mye støtte. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er helt merkelig. Jeg må få hilse til alle hjemme i Ulsteinvik. Dere er helt fantastiske. Jeg elsker dere! sa Warholm til NRK etter løpet.

Det er 22 år siden noen annen nordmann vant medalje på løping på bane. Da vant Vebjørn Rodal bronse på 800 meter.

Det var også den første norske medaljen i et senior-VM i friidrett siden 2011. Da vant Andreas Thorkildsen sølv i spyd.

Warholm har løpt bedre og bedre de siste månedene. I juni knuste han sin egen norske rekord på 400 meter flatt. Under Bislett Games satt han ny rekord på 400 meter hekk på 48,25. Warholm har også vunnet i stevnet Diamond League. Han vant også gull under europa-mesterskapet for juniorer på samme distanse. På 400 meteren ble det sølvmedalje.

LES MER HER: Blir han årets kommende stjerne?

LES MER HER: Norges store håp