Sport

Her trener verdens raskeste med norsk klubb

Usain Bolt er verdens raskeste. Nå trener han fotball med klubben Strømsgodset.

Stjernesprinteren Usain Bolt løper ikke lenger konkurranse. Men fotball elsker han. Den neste uka skal han trene sammen med laget Strømsgodset.

Bolt kom til Drammen tirsdag kveld. Onsdag ble han presentert for spillerne. Det skriver Godset på sine nettsider.

– Vi synes det er fantastisk morsomt at Usain Bolt velger å komme hit til Strømsgodset for å trene seg opp sier Jostein Flo. Han er sportssjef i Godset.

Sportssjefen skryter av Bolt.

– Han er en ener og en mester, en av de største idrettsutøverne gjennom alle tider. Det er klart vi kan lære mye av ham, sier Flo.

Måten Bolt er på, kan også smitte over på spillerne.

– Han er en særdeles karismatisk og energisk type. Det at han er der vil være til stor inspirasjon for spillere, trenere, ja, for hele klubben, sier Flo.

Bolt klarer i alle fall å trekke folk. Det var mange fra mediene for å se Bolt trene. Treningen var på Marienlyst stadion.

Bolt sluttet som sprinter i fjor. Flere ganger har han sagt han vil drive med fotball i stedet. Bolt har også forsøkt seg i andre klubber. Han har trent med laget Borussia Dortmund fra Tyskland.

Sprinteren skal spille en kamp for en god sak. 10.juni er kampen for Unicef. Den spilles på stadionet Old Trafford i Storbritannia.

Etter planen skal Bolt også spille en treningskamp for Strømsgodset. Laget møter Norges G19-landslag. Kampen er tirsdag i neste uke.

Bolte er 31 år og fra Jamaica. Han har vunnet omtrent det som er mulig av titler. Bolt har blant annet verdens-rekorden på 100 meter. Den satte han 16. august 2009.

Siste utgave

På forsiden nå