Sport

Hun er skyteklar for Rio

En kald finger skapte trøbbel under OL i London. Skytteren Malin Westerheim tror ikke det blir et problem i OL i Rio.

Malin Westerheim skulle gjøre seg klar til å skyte. Men skuddet gikk av for tidlig. Hun endte på 20. plass i De olympiske leker (OL) i London i 2012. Håpet er å gjøre det mye bedre under OL i Brasil.

– Under den konkurransen gikk det av et skudd for meg. Det var fordi jeg ble kald på fingeren, sier Westerheim til nyhetsbyrået NTB.

22 åringen er første norske skytter i aksjon i OL. I dag lørdag skyter hun 10 meter luftrifle. Senere i OL skal hun skyte i klassen halvmatch.

I London våget hun ikke å se hvor skuddet traff. I stedet skjøt hun alle skudd hun skulle.

– Jeg sto der med tårene i øynene. Jeg visste at alt kanskje var ødelagt. Men jeg fortsatte å gjøre alt jeg skulle, husker Westerheim.

Hun avsluttet skytingen veldig bra. Og det viste seg at skuddet hadde truffet en 5-er på blinken. Hadde hun skutt bedre, ville hun kunne skyte om å bli med i finalen.

– Opplevelsen ble uansett en påminnelse. Vi skal aldri gi opp, sier Westerheim.

Hun sier at hun er fornøyd med jobben hun gjorde den dagen.

– Jeg ga aldri opp, selv om jeg fikk en knekk underveis. Det er det kjempeviktig å ta med seg. Og det har jeg hatt med meg siden. Jeg har aldri gitt opp en eneste gang, sier hun.

Westerheim lærte også noe om spenning under sitt første OL.

– Akkurat nå husker jeg ikke helt hvordan det var i forkant av OL. Men jeg husker veldig godt hvordan det var å stå og vente. Det var helt krise, ler 22-åringen.

I London skulle skytterne selv trykke på en knapp. Slik meldte de seg klare for å skyte kvalifisering. Westerheim måtte jobbe hardt med seg selv etter å ha trykket.

– Da sto jeg sikkert der i to minutter. Så fort jeg trykket på knappen, spratt pulsen rett til værs, husker hun.

Men hun tror ikke det skjer igjen i Rio.

– Det kan sikkert bli litt av det samme nå. Men samtidig føler jeg meg mer forberedt denne gangen. Jeg føler meg tryggere både som menneske og idrettsutøver, sier 22-åringen-

Det skal forhåpentligvis gjøre at det blir suksess i Rio. Lørdag starter alvoret.

Siste utgave

På forsiden nå