Sport

Hvaal har klart det sjefen venter på

Det er spennende i rallycross foran VM i Portugal. Alexander Hvaal håper å ta seieren fra sjefen Petter Solberg i åpningen.

Rallycross har fått status med verdens-mesterskap (VM). Det gjør at mange fler blir interessert i sporten. Aller første runde i VM er i Portugal lørdag og søndag.

– Jeg har en bedre bil generelt sett i år. Målet er å vinne VM-runder. Jeg er trygg på at den nye bilen er god nok til å være med helt i toppen allerede i Portugal. Selv er jeg også langt bedre forberedt til sesongen enn noensinne, sier Alexander Hvaal. Hvaal er fra Larvik. Det er første gang han kjører VM.Hvaal kjører i Petter Solbergs rallycross-team. Hvaal kjører bilen Solberg kjørte i fjor. Da vant Hvaal to runder i europa-mesterskapet. Solberg er verdensmester i rally. Men han har fortsatt ikke vunnet i rallycross.

– Fra første test med teamet har Alexander vist seg som en svært talentfull og motivert fører. Det var også eneste grunn til at jeg valgte å gi ham tilbud om å komme inn i teamet mitt. Han skal få alle muligheter i sesongen som kommer. Vi forventer store ting av ham, sier Solberg.

Solberg kjører en nybygd bil, mens Hvaal overtar en videreutviklet fjorårsbil. Ifjor ble det 16 seire i heat med denne bilen. På Montalegre-banen i Portugal satte Solberg banerekord med den. Men han vant ikke. Årsaken var at han tjuvstartet. ,

Hvaal vant EM-løpene i Østerrike og Tyskland. Etter runden i helgen tar rallycrossførerne turen til Lydden Hill i Storbritannia. Den første VM-runden i Norge er på Lånkebanen i Hell utenfor Trondheim. Konkurransen er 14.- og 15. juni.

Siste utgave

På forsiden nå