Sport

Jakter på historisk seier i Wimbeldon

Mandag starter tennis-turneringen Wimbeldon. Roger Federer vil sette ny rekord. Serena Williams tror også på ny seier.

Mandag starter Wimbledon i London i Storbritannia. Det er verdens mest kjente turnering i tennis.

Sveitseren Roger Federer vant i fjor. Vinner han i år, setter han en ny rekord. Bare Federer, Pete Sampras og William Renshaw har vunnet Wimbledon for herrer sju ganger. Nå kan Federer bli den første med åtte Wimbledon-seirer.

– Jeg har et ekstra press på meg fordi jeg må forsvare tittelen min. Dessuten er det alltid spesielt å få spille på Wimbledon fordi du vil gjøre ditt beste. Men jeg er i bra slag og håper å få vist det på banen, sier Federer.

Federer kjemper også om å ta igjen den spanske spilleren Rafael Nadal. Han er den eneste som har vunnet en Grand Slam-turnering åtte ganger. Det var turneringen Roland-Garros, også kalt French Open. Grand Slam er et felles navn for de største og viktigste turningene i tennis.

LES MER HER: Verdens lengste finale

Wimbledon for herrer kan derfor bli en spennende kamp mellom Federer og Nadal. Men serbiske Novak Djokovic er en sterk konkurrent. Han er regnet som den med best sjanser til å vinne turneringen.

Skotten Andy Murray er også sterk. Han har en ekstra god grunn til å kjempe hardt for seier i hjemlandet. Ingen brite har vunnet Wimbledon på 77 år. Fred Perry vant i 1936. I fjor tapte Murray finalen mot Federer.

– Etter hvert som årene går, så vet du hva som venter deg. Jeg er blitt erfaren nok til å takle presset og går til Wimbledon uten problemer, sier 26 år gamle Murray.

LES MER HER: Murray knuste Federers OL-drøm

Blant kvinnene er amerikanske Serena Williams den største favoritten. Hun kan vinne Wimbledon for sjette gang. Williams vant også i fjor. Nylig vant hun French Open. Denne sesongen har hun vunnet 43 av 45 kamper.

– Jeg er ganske avslappet og gleder meg til hvert eneste minutt jeg er ute på banen. Jeg har alltid sagt at jeg ikke har vist fram min beste tennis ennå, sier Williams.

I likhet med Federer er hun blitt 31 år gammel. Men alderen ser ikke ut til å være noe problem for Serena heller.

– Jeg tror alderen bare et tall. Akkurat nå har jeg aldri har følt meg i så bra form. Jeg føler meg bra og ser bra ut, sier Williams.

De tøffeste konkurrentene hennes blir Victoria Azarenka fra Hviterussland og Maria Sjarapova fra Russland.

Ingen er i nærheten av å slå rekorden for flest seirer for kvinner i Wimbledon. Den rekorden har tsjekkisk-amerikanske Martina Navratilova. Hun har vunnet 9 ganger.

Siste utgave

På forsiden nå