Sport

Johaug får ikke delta i OL

Therese Johaug er stengt ute fra all konkurranse i 18 måneder.

Langrenns-løper Therese Johaug er stengt ute i 18 måneder for doping. Hun får ikke trene med landslaget eller konkurrere denne sesongen. Hun får ikke delta i De olympiske vinterleker (OL) i februar 2018. Det har Idrettens Voldgiftsrett (CAS) bestemt.

– Therese Johaug er fullstendig knust over avgjørelsen. Det betyr at OL og hele neste sesong ryker, står det i en pressemelding.

Fredrik Aukland er ekspert i kanalen NRK.

– Jeg er overrasket over at dommen er 18 måneder. Vi må respektere arbeidet mot doping. Men så tenker jeg på Johaug. Det må være helt forferdelig for henne, sier Aukland til kanalen.

Aukland sier norsk langrenn må lære av denne saken. Noe lignende bør ikke skje igjen.

Gunnar Martin Kjenner jobber med regler i idretten. Han er også overrasket over dommen.

– Det syns jeg er helt urimelig. Forferdelig. Det strider mot min oppfatning av hva som er rett, sier Kjenner NRK.

Johaug smurte en krem med et ulovlig stoff på leppa. For det ble hun stengt ute fra konkurranser og trening.

Johaug forklarte seg for Idrettens Voldgiftsrett i Sveits i juni. Det internasjonale skiforbundet (FIS) ba om ny vurdering av saken. Johaug ble først straffet med 13 måneders utestenging i Norge. Men FIS mente dommen ikke var streng nok.

Kremen ble kjøpt i Italia. Lege Fredrik S. Bendiksen kjøpte den til Johaug. Han sier han har skylda for det som skjedde. Johaug sier at hun ikke så advarselen på pakningen. Kremen inneholdt stoffet clostebol.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå