Sport

Kan få dommen når som helst

Ventetida er snart over. Langrennsløper Therese Johaug kan få dommen innen få dager.

Denne uka skal det etter planen være klart. Therese Johaug skal få en avgjørelse på straffen for doping. Den norske langrennsløperen smurte en krem med et ulovlig stoff på leppa. For det straffes hun med utestengelse fra konkurranser og trening.

Domstolen CAS skal komme med sin dom. Den kommer innen 18. august.

Skipresident Erik Røste er svært spent.

– Vi er selvfølgelig veldig spente. Jeg tror hele Norges befolkning føler med Therese. Det gjør vi også. Dette er det verste marerittet en utøver kan havne i. Jeg krysser fingrer og alt for at dette ikke skal bli vanskeligere for Therese, sier Røste til nyhetsbyrået NTB.

Johaug forklarte seg for CAS i Sveits i juni. Det internasjonale skiforbundet (FIS) anket saken dit. Johaug ble først straffet med 13 måneders utestengelse i Norge. Men FIS mente dommen ikke var streng nok.

Leppekremen ble kjøpt i Italia. Landslagslege Fredrik S. Bendiksen kjøpte den til Johaug. Han sier han har skylda for det som skjedde. Han ga henne kremen. Hun sier at hun ikke så advarselen om ulovlig stoff. Kremen inneholdt stoffet clostebol.

For Johaug handler alt om å rekke De olympiske leker neste år. Blir straffen forlenget med mer enn tre måneder, blir det for sent.

Røst sier at Johaug er hjertelig velkommen tilbake i systemet til Skiforbundet når hun er klar for det.

Siste utgave

På forsiden nå