Sport

Klare for Ungarn

De norske jentene har vunnet to håndball-kamper. Fredag er det klart for kamp mot Ungarn.

Norge vant 33-22 over Frankrike tirsdag. Det var den første kampen i europa-mesterskapet (EM) i håndball. Dermed fikk de norske jentene en veldig god EM-åpning på hjemmebane. Det gode spillet fortsatte onsdag. Da vant Norge 32-16 over Slovenia.

LES MER HER: Spilte Slovenia i senk

Kampene i mesterskapet spilles både i Norge og i Danmark. Det danske landslaget spilte mot Serbia i sin første kamp. Danmark vant kampen 25-20.

Fredag avslutter Norge det innledende gruppespillet i EM. Da spiller Norge mot Ungarn. De skal konkurrere om førsteplassen i sin gruppe. Ungarerne har vunnet sine to første kamper, men skal ikke kunne vinne over Norge. Norge har vunnet de siste ni gangene de har spilt mot Ungarn. Det er ventet at 9.600 tilskuere skal se kampen i Håkons Hall i Lillehammer fredag.

Ida Alstad spiller venstreback for Norge. Hun skadet seg på treningen før første EM-kamp. Hun spilte derfor ikke mot Frankrike og Slovenia. Men Alstad skal være frisk og klar til kampen fredag. Det skriver nettstedet NRK.no.

- Jeg kjenner på meg selv at dette blir bra, sier Alstad til NRK. Det var en strekk i en muskel i ryggen som skadet den norske spilleren.

I hovedrunden av EM skal Norge spille mot Sverige. Andre motstandere blir trolig Nederland og Tyskland. Norge kan ta sitt fjerde strake EM-gull dersom de fortsetter å vinne. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Siste utgave

På forsiden nå