Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Løper ikke for ny rekord

I dag konkurrerer hekkeløper Isabelle Pedersen i VM i friidrett. Målet er en plass i finalen. Ny norsk rekord er ikke like viktig.

Sport

For én gangs skyld betyr det ikke alt å få ny norsk rekord. Isabelle Pedersen løper 100 meter hekk i dag (fredag). Hun deltar i verdensmesterskapet (VM) i London i Storbritannia.

Pedersen har fått spørsmålet mange ganger: Er det ikke på tide å løpe raskere enn Christina Vukicevics tid på 12,74? Det er den norske rekorden på 100 meter hekk.

– Akkurat nå er ikke det viktig. På fredag er det viktigst å løpe en god start. Det har ingen hensikt å tenke på en tid, sier Pedersen til nyhetsbyrået NTB.

25-åringen fra Bergen er rolig før konkurransen.

– Målet for denne sesongen var å komme til finalen i VM. Jeg vil være kjempefornøyd om jeg tar norsk rekord. Men jeg blir skuffet om jeg tar norsk rekord og det ikke er godt nok til finale. Det er der jeg veldig gjerne vil være, sier hun.

På Bislett Games i Oslo løp Pedersen inn til personlig rekord. Tiden var 12,75.

– Ja føler meg mye friskere og raskere enn jeg gjorde på Bislett, sier Pedersen.

Etter Bislett ble hun syk. Dermed har hun ikke konkurrert så mye før VM. Pedersen mener ikke sykdommen har påvirket henne.

– Jeg tror ikke den sykdommen har fryktelig mye å si for resultatet her i London. Jeg fikk en forkjølelse og ble ganske tett. I stedet for å smitte et helt landslag, bestemte jeg meg for holde meg hjemme i Oslo, sier hun.

Du kan se Isabelle Pedersen løpe 100 meter hekk klokka 11.45 på NRK.

Semifinalen er i kveld (fredag) klokka 20.05. Finalen er lørdag kveld klokka 21.05.