Sport

Nord-Korea deltar i OL

Nord-Korea sender utøvere til OL i Sør-Korea i februar.

Nord-Korea sender både utøvere og tilskuere til De olympiske leker (OL). Det skjer i Pyeongchang i Sør-Korea neste måned.

Nord- og Sør-Korea snakket sammen natt til tirsdag. Det er det første møtet mellom de to landene på to år. Samtalene skulle handle om Nord-Koreas deltakelse under OL.

De to landene er blitt enige om at Nord-Korea sender utøvere. Det melder den britiske kanalen BBC.

Nord-Koreas leder sa han ønsket å sende deltakere til OL. Det sa han under sin nyttårstale. Så svarte Sør-Koreas myndigheter med å invitere til samtaler.

Mandag sa Den internasjonale olympiske komité (IOC) at de ville forlenge fristen. Nord-Korea fikk lenger tid på seg til å bestemme seg for om de skulle delta.

Under møtet ba Sør-Korea om at de to landene lar familier komme sammen under OL. Det sa Chun Hae-sung til pressen, ifølge nyhetsbyrået AFP. Han deltok på møtet for Sør-Korea.

Flere millioner mennesker ble skilt fra hverandre. Det skjedde i løpet av krigen på Korea-halvøya mellom 1950 og 1953. De fleste har aldri fått se igjen familie. De havnet på hver sin side av grensen som skiller de to koreanske statene.

Siste utgave

På forsiden nå