Sport

Norge er ute av EM

Norge vant over Sverige onsdag kveld. Det var likevel ikke nok til å få spille videre i EM i håndball.

De norske håndball-herrene er ute av europa-mesterskapet (EM) i håndball. Norge måtte vinne med fem mål over Sverige for å komme til semifinalen i mesterskapet. Samtidig måtte Frankrike vinne over Kroatia. Både Norge og Frankrike vant kampene sine.

Men Norge manglet to mål for å gå videre. Stillingen ble 28-25. Sverige, Kroatia og Norge fikk dermed like mange poeng. Det var Sverige som gikk videre fordi laget hadde skåret flere mål i tidligere kamper.

Torbjørn Bergerud er målvakt for Norge. Han mener laget spilte en god kamp.

– Vi hadde alle muligheter til å vinne med fem mål, men det gjorde vi ikke, sa han til nyhetsbyrået NTB.

Bergerud spilte bedre enn han har gjort tidligere i EM.

– Jeg synes forsvarsspillet er veldig bra. Vi får svenskene til å skyte langt utenfra. Da får jeg noen enkle redninger. Det gjør at jeg får bedre selvtillit, sier Bergerud.

Norge gjorde flere feil i kampen. Flere spillere bommet på straffekast.

– Jeg presterte ikke bra nok, det må jeg si ærlig, sa Sander Sagosen til nyhetsbyrået NTB etter kampen.

Norge tapte to kamper i EM. Det ble 31-32 mot Frankrike i første kamp. Det ble også tap for Kroatia lørdag. Der ble stillingen 28-32. Landslagssjef Christian Berge har sagt at laget nesten kastet bort seieren i de kampene.

Det norske laget spilte bronsekamp i EM i 2016 uten å vinne den. I verdensmesterskapet (VM) for et år siden ble det sølv til Norge. Da vant Frankrike finalen.

Neste sjanse kommer i VM i Tyskland og Danmark neste år. For å komme dit må Norge vinne en kvalifisering i juni. Trekningen skjer i Kroatia til helg.

Siste utgave

På forsiden nå