Sport

Norge vant jevn kamp

Norge vant siste kamp i kvalifiseringen til VM i fotball. Det var en jevn kamp mot Nord-Irland.

Norge seiret over Nord-Irland på Ullevaal Stadion i Oslo søndag. Stillingen ble til slutt 1–0. Målet var et selvmål av Chris Brunt på Nord-Irland. Kampen var del av kvalifiseringen til verdensmesterskapet (VM) i fotball i 2018.

Norge er ikke kvalifisert til VM. Nord-Irland ble nummer to i gruppa og kan få spille i VM. Da må de vinne mot andre lag som ble nummer to i sin gruppe.

Torsdag vant Norge 8–0 over San Marino. Nord-Irland er et mye bedre lag. Det norske laget kjempet hele kampen og spillerne var tøffe i duellene. Det er Lars Lagerbäck fornøyd med. Han er trener for det norske herrelandslaget i fotball.

– Det ble som jeg forventet. Tett og jevnt. Jeg synes vi vinner fortjent og spiller bra både i forsvar og i angrep. Å ikke slippe inn mål er bra, sa Lagerbäck til kanalen MAX.

Alexander Søderlund skåret to ganger i kampen, men ingen av målene ble godkjent. Det første var riktig. Da stod Tore Reginiussen i offside. Men Søderlund skulle trolig fått godkjent 2-0-målet, skriver nyhetsbyrået NTB.

Dommeren mente at Alexander Sørloth var i offside før Søderlund skøyt ballen i mål. Det skjønte spillerne lite av.

– Det er kjipt at det ikke ble mål, men vi vinner kampen, og det er det viktigste, sa Søderlund til NTB.

Søderlund er fornøyd med hvordan laget spilte kampen.

– Det er slik som i dag vi ønsker å spille. Vi skal krige og jobbe knallhardt. Det er slik vi skal vinne, sa Søderlund.

Siste utgave

På forsiden nå