Sport

Northug tapte i spurten

Skiløper Petter Northug lå an til å vinne sprinten i verdenscupen fredag. Men så kom OL-mester Nikita Kriukov i full fart.

Den russiske skiløperen Nikita Kriukov blåste forbi Petter Northug rett før mål. Dermed tapte Northug sprinten i verdenscupen i finske Kuusamo fredag. Northug ble nummer. Eirik Brandsdal kom på 3. plass.

Kriukov vant også sprinten i De olympiske leker (OL) i Vancouver i 2010. Northug fikk likevel med seg viktige sekunder som kan telle i skirennene lørdag og søndag. Alle tre renn er med i en samlet konkurranse som kalles minitour.

Svenske Emil Jönsson falt i semifinalen. Heller ikke Dario Cologna kom seg videre til finalen.

LES MER HER: Johaug vant over Bjørgen

Skiløper Marit Bjørgen viste seg i toppform fredag. Hun vant sprinten for kvinner. Noen hundre meter før mål holdt fire løpere på å kræsje inn i hverandre. Bjørgen skar unna. Dermed kom hun seg godt foran de andre mot mål.

– Følelsen ble bedre og bedre utover i konkurransen. Jeg er veldig glad. Jeg var usikker på sprintformen, sa Bjørgen til nyhetsbyrået NTB.

Rivalen Justyna Kowalczyk ble slått ut i semifinalen. Norske Therese Johaug kom seg ikke videre fra kvartfinalen.

Lørdag går skiløperne 5 kilometer og 10 kilometer fri teknikk. Søndag avsluttes minitouren med 10 kilometer og 15 kilometer jaktstart i klassisk stil.