Så mye vant Weng

Heidi Weng var best av kvinnene i Tour de Ski. Seieren i hele konkurransen gir god belønning.

Langrenns-løperne Heidi Weng og Dario Cologna vant konkurransen Tour de Ski. Den var ferdig søndag. Konkurransen ble avsluttet oppover i slalåmbakken. Den ligger i Val di Fiemme i Italia,

Heidi Weng vant nesten en halv million kroner, ifølge kanalen TV 2. Som vinner av touren får hun 395.000 kroner. Etter seks dager med konkurranse har hun vunnet tilsammen 496.000 kroner.

I Tour de Ski var det Ingvild Flugstad Østberg som tjente nest mest av kvinnene. Hun med 428.000 kroner.

Av herrene tjente Dario Cologna mest. Sveitseren gikk inn 503.000 kroner i løpet av Touren. Norske Martin Johnsrud Sundby endte på andre plass i konkurransen. Han tjente 320.000 kroner totalt.

Det var likevel mye mer lønnsomt å vinne Tour de Ski for ett år siden. Prispengene til vinnerne var nesten halvert fra fjoråret. Årsaken er at premiepengene fordeles på flere. Nå kan 20 utøvere få penger for å vinne. Før var det bare de ti beste som vant penger. Det er det internasjonale skiforbundet FIS som har bestemt dette.