Sport

Så nær var hun finale

Isabelle Pedersen klarte det nesten. Men hun var ikke raskt nok til finalen i 100 meter hekk i OL.

– Det var deilig å løpe fort. Men jeg ville for mye. Det tror jeg er grunnen til at jeg ikke løp raskere, sa Isabelle Pedersen etter løpet.

Tirsdag løp hun i semifinalen i 100 meter hekk i De olympiske leker (OL). Men tida var ikke god nok for en plass i finalen. Pedersen løp på 12,88. Hun måtte hatt under 12,82 for å sikre finaleplass.

Men Pedersens var ikke veldig skuffet da hun møtte journalistene.

– Det løpet er et av de beste jeg har løpt i hele mitt liv, sa hun. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Isabelle Pedersen hadde problemer med å komme seg til OL. Hun klarte verken det norske kravet eller det internasjonale kravet. Også europa-mesterskapet endte i tårer. Så fikk hun likevel mulighet i OL.

– Jeg måtte bestemme meg for om jeg ville bruke den muligheten. Jeg ga alt, for jeg hadde den viljen som var nødvendig, forklarte hun.

Starten i semifinalen var perfekt. Hun lå langt framme. Men hun var ikke rask nok i mål. Pedersen endte på niendeplass til sammen i semifinalene. Åtte får løpe i finalen.

Isabelle Pedersen brøt med treneren sin i Norge i fjor. Hun valgte å satse videre i Arizona i USA.

Hun sier at hun ikke har bestemt seg for hva hun gjør videre. For henne er det fire år med trening før neste OL.