Sport

– Sesongen har vært eventyrlig

Petter Solbergs lag gjør det godt i VM i rallycross. Men de tar ikke seieren på forskudd.

Petter Solbergs lag gjør det godt i verdensmesterskapet (VM) i rallycross. I helga kjøres den 9. runden av VM i Loheac i Frankrike.

Svenske Johan Kristoffersson leder fortsatt sammenlagt. Han har 35 poeng mer. Solberg og Kristoffersen kjører for laget PSRX Volkswagen Sweden.

– Fra begynnelsen var målet å vinne lag-VM, og vi er på god vei til å klare det, sier Petter Solberg i en pressemelding.

For fire uker siden ble det dobbelt seier for laget i sjuende runde i Canada. Kristoffersson ble som vanlig best. Solberg ble nummer to.

– Sesongen hittil har vært eventyrlig. Vi hadde aldri forventet å gjøre det så bra så tidlig i lagets første sesong, sier Solberg.

Men laget slapper ikke av selv om det ser bra ut. Ting kan snu fort i rallycross, ifølge Solberg.

– Vi er forberedt på å kjempe helt til siste løp, sier han.

Solberg vant på Lydden Hill i England i mai. Etter det vant Kristoffersson de fire neste VM-rundene. Svensken har vunnet sju ganger på rad.

Fire runder gjenstår av sesongen.

– Vi starter på null poeng i Frankrike lørdag morgen. I løpet av helgen må vi fortjene alt om igjen for å få suksess. Hele sesongen har vi jobbet med samarbeidet i teamet. Så langt har vi lyktes svært godt. Nå handler det om å fullføre, sier Solberg.

Søndagens løp vises på kanalen NRK1 søndag klokka 14.

Etter helgens kjøring fortsetter VM i Latvia 17. september. Runden etter er i Tyskland 29. september. VM avsluttes i Cape Town i Sør-Afrika 12. november.

Slik er stillingen etter åtte av tolv VM-runder:

1) Johan Kristoffersson, Sverige, 211 poeng

2) Petter Solberg, Norge, 176 poeng

3) Mattias Ekström, Sverige, 158 poeng (Audi)

4) Sébastien Loeb, Frankrike, 144 poeng, (Peugeot)

5) Timmy Hansen, Sverige, 135 poeng, (Peugeot)

6) Andreas Bakkerud, Norge, 128 poeng, (Ford)

Siste utgave

På forsiden nå