Sport

Sorg og sikkerhet før storkampen

I kveld møtes Manchester United og Ajax i finalen i europaligaen. Det er bare to dager siden terrorangrepet i Manchester.

22 er døde. Flere titalls er skadd. Mange av dem er barn og unge. Men verden stopper ikke opp. Heller ikke fotballverdenen. Onsdag kveld er det finale i europaligaen, Europas nest beste fotballcup. Der møtes laget Ajax fra Nederland og laget Manchester United fra byen som ble angrepet.

Folk som ser kampen vil merke det. United spiller med svarte sørgebånd rundt armen. Kampen startes med ett minutts stillhet.

– Ord kan ikke beskrive hva vi alle føler. Vi er lamslåtte, sa Ed Woodward. Han er direktør i Manchester United. Det skriver kanalen NRK.

Lagenes trenere møter alltid journalister dagen før kampen. Denne gangen har United og trener Jose Mourinho bedt om å få slippe. Det har de fått lov til.

– Vi klarer ikke å få ofrene og deres familier ut av hodene våre, skriver Mourinho i et brev til alle som lurer på hva han mener.

Han sier laget vanligvis gleder seg til store og viktige kamper. Denne gangen kjenner de ikke den samme gleden.

De som skal se kampen på Friends Arena vil også merke det. Kampen er ikke et mål for terrorister, tror Det europeiske fotball-forbundet (UEFA). Men ekstra innsats fra dem og politiet skal gjøre kampen trygg.

– Vi ber alle som skal på kamp komme så tidlig som mulig. Alle skal bli ekstra nøye kontrollert ved inngangen. Derfor kan det ta tid å få alle inn på tribunen, skriver UEFA i et brev til avisene. Det skriver avisa Dagbladet.

Kampen og pokalen er viktig for begge lagene.

Ajax har ikke vunnet en cup i Europa siden 1995. De har mange unge spillere på laget. De hjelper ofte unge spillere til å bli gode, men da blir de solgt til rikere klubber.

Manchester United skulle nok helst ikke vært med i Europaligaen. De er én av verdens aller største fotballklubber og pleier å være med i Mesterligaen. Det er den aller beste ligaen. Hvis de vinner Europaligaen får de være med i Mesterligaen igjen neste år.

Siste utgave

På forsiden nå