Sport

Straffet fordi han fikk hjelp

Syklisten Richie Porte kunne vinne rittet Giro d'Italia. Men så fikk han hjelp til å skifte hjul av en deltaker fra et annet lag.

Den australske syklisten Richie Porte fra laget Team Sky får tidsstraff på to minutter. Årsaken er at han fikk hjelp av Simon Clarke fra laget Orica-GreenEdge til å skifte hjul på sykkelen. Porte hadde punktert.

Reglene sier at det ikke er lov å få hjelp av en rytter fra et annet lag i en slik konkurranse.

Hjulskiftet skjedde på slutten av rittet Giro d´Italias 10. etappe fra Civitanova Marche til Forlì tirsdag.

Syklisten fikk også hjelp av flere andre da han punkterte sju kilometer fra mål, skriver avisa Dagbladet. Fire av dem var fra samme lag som Porte.

Han tapte 47 sekunder til sine to rivaler, Alberto Contador fra laget Tinkoff-Saxo og Fabio Aru fra laget Astana.

Nå får Porte straff på to minutter i tillegg. Han fikk derfor 12. plass sammenlagt. Han startet etappen på en tredjeplass, og kunne vært med på kampen om å vinne rittet.

Det var ikke alle som oppdaget det ulovlige hjulbyttet. TV-kamerane fikk det ikke med seg, og rittjuryen ble varslet i etterkant. Bildet dukket opp på internett.

Porte takket Clarke på nettsamfunnet Instagram. Det skjedde før de fikk vite at Porte ble straffet. De er begge fra Australia.

– Hvis ikke det der er australsk vennskap, så vet ikke jeg. Punkterte og Clarkey ga meg sitt forhjul, skrev Porte, ifølge Dagbladet.

Flere støtter Porte på nettsamfunnet Twitter. De mener det var feil at han ble straffet. Det var riktig av Clarke å hjelpe, mener de.

Sjefen hos Team Sky er også skuffet.

– Det er skuffende at en sportslig hjelp i øyeblikkets hete gir en så streng straff, sier Dave Brailsford til nettstedet cyclingnews.com.

Siste utgave

På forsiden nå