Stupte i mål og vant bronse

Filip Ingebrigsten var redd han ville miste tredjeplassen.

Norge feirer enda en medalje i verdens-mesterskapet (VM) i friidrett. Filip Ingebrigtsen løp inn til bronse søndag kveld. Han løp 1.500 meter.

Men Ingebrigtsen var redd plassen ville bli tatt fra ham. Årsaken var at han falt i mål. Det skjedde etter en tett kamp med Adel Mechaal fra Spania. Mechaal sa han ville klage. Han mente Ingebrigtsen løp for tett og stengte for ham.

– Jeg kan ikke ta hensyn til folk som kommer bak meg. Han velger å løpe på innsiden når det er masse plass på utsiden. Jeg føler at jeg springer på en riktig måte, sa Ingebrigtsen til avisa VG.

Spania så en video av løpet. Da klaget de ikke likevel. Så kunne Norge juble for bronse.

Elijah Motonei Manangoi fra Kenya vant. Timothy Cheruiyot fra Kenya tok sølv.

– Jeg er egentlig litt skuffet. Jeg skulle vært like god som kenyanerne. Men jeg fulgte ikke helt med når de gikk, sier Filip Ingebrigtsen til NRK.

VM var i London i Storbritannia. Siste dag i VM var søndag. Det gikk ikke så godt for de andre nordmennene i slutten av VM.
Isabelle Pedersen løp 100 meter hekk. Hun kom nesten til finalen. Men en skade i beinet ødela for henne.

Også Martin Roe slet med en skade. Han deltok i tikamp. Han endte på 12. plass. Karoline Bjerkeli Grøvdal var forkjølet. Hun måtte bryte løpet i finalen i 5.000 meter.

Hedda Hynne løp 800 meter. Hun kom ikke til finalen.

LES MER HER: Fem nordmenn er klare for kamp

LES MER HER: Her har Warholm blitt verdensmester