Sport

Svømmer om medaljer i EM

Henrik Christiansen kan svømme inn til norsk medalje. Han er best allerede før EM i langbane starter.

Mandag får Henrik Christiansen nye sjanser til å vinne medalje. Da svømmer han i europa-mesterskapet (EM) i langbane i London i Storbritannia.

– EM kommer til å holde et meget høyt nivå, skriver svømmeforbundet i en pressemelding.

Christiansen vant bronse på 1500 meter fri i 2015. Det skjedde under EM i kortbane. 19-åringen regnes blant de beste svømmerne i verden. I mars i år vant han 400 meter i Stockholm. Han svømte på 3,46,37. Det var best i verden på denne distansen akkurat da.

– Vi skal jobbe steintøft videre for å bli enda bedre i Rio, sa landslagstrener Petter Løvberg til avisa VG da. Christiansen deltar i De olympiske leker (OL) i Rio de Janeiro i Brasil i august.

Christiansen kommer til EM med nest beste tid av de påmeldte. Det gjelder på distansen 800 meter fri. Han har tredje beste tid på 1500 meter fri og fjerde beste tid på 400 meter fri.

Den unge svømmeren har trent i høyden før mesterskapet. Han vil ha vært 90 døgn i høyden før OL starter.

– Vi er mye i høyden med ham. Det virker bra på ham, sa Løvberg til NTB tidligere i år.

Christiansen trener fra fem til sju timer per dag.

Til sammen 11 norske svømmere skal være med i EM. Fire av dem har aldri vært med tidligere. Det gjelder Jørgen Scheie Bråthen, Truls Wigdel, Ariel Braathen og Marte Løvberg.

I tillegg stiller Norge med Sverre Næss, Cecilie Waage Johannessen, Stina Kajsa Colleou, Markus Lie, Sindri Thor Jakobsson og Susann Bjørnsen. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Siste utgave

På forsiden nå