Sport

Thorkildsen europamester igjen

Andreas Thorkildsen kastet seg til seier i EM lørdag. Nå vil han kaste spyd frem mot OL i 2016.

Andreas Thorkildsen tok Norges eneste medalje i europa-mesterskapet (EM) i friidrett. Det var i Barcelona i Spania.

Finalen i spydkast var lørdag. Thorkildsen ble presset av tyskeren Matthias De Zordo. De Zordo tok ledelsen både i første og andre kast. Tyskerens første kast var  86,22 meter. Og det andre kastet var 87,81 meter. Men Thorkildsen kastet lengre.

Nordmannens første kast var 86,32 meter. Mens vinnerkastet var 88,37 meter.

Nå vil Thorkildsen trene til De olympiske leker i 2016. Da er det sommer-OL i Rio de Janeiro i Brasil
– Så lenge motivasjonen er der og jeg holder meg i form, så er OL i 2016 et mål, sier Thorkildsen. Det melder kanalen TV2.

Tero Pitkämäki fra Finland har vært Thorkildsens største utfordrer de siste årene. Men han fikk bronse-medalje og tredje plass. Finnens beste kast var på 86,67 meter.

Nå skal han jakte videre på seier i friidretts-turneringen Diamon League. Han håper at han tar en ny kongepokal. Den neste konkurransen i Diamond League er neste fredag. Den er i Stockholm i Sverige. Thorkildsen tror konkurransen blir viktig.
– Der kan jeg sikre seieren til Diamond League. Vinner jeg i Sverige, er det ingen som kan ta meg igjen, sier han til nyhetsbyrået NTB.

Thorkildsen vant gull i De olympiske leker (OL) i 2004. Thorkildsen vant også gull i Europa-mesterskapet (EM) i Gøteborg i 2006. Og gull i OL i Beijing i Kina for to år siden. Thorkildsen kastet seg også til gull i verdens-mesterskapet (VM) i Berlin i Tyskland for ett år siden.

Thorkildsen vant EM-finalen i spyd lørdag.

Siste utgave

På forsiden nå