– Vi er ikke gode nok

Norge har vunnet få medaljer i VM, og sjefene er skuffet. Det ble likevel sølv søndag.

Johannes Thingnes Bø har vunnet tre sølv i verdens-mesterskapet (VM). Ole Einar Bjørndalen sikret seg bronse. Men flere medaljer ble det ikke i Hochfilzen i Østerrike. Verken for kvinner eller menn.

De norske skiskytterne må bli bedre. Neste år er det De olympiske leker (OL). Det må gjøres noe fram til da, sier Erlend Slokvik. Han er president for skiskyting.

Norge pleier å ta gull i VM i skiskyting. I år ble det ingen gull. Det har ikke skjedd siden 1999.

– Dette er dårligere enn vi ønsker. Vi er ikke gode nok akkurat nå, sier Slokvik.

Thingnes Bø får skryt. 23-åringen var ikke langt unna gull søndag. Han vant sølv på 15 kilometer fellesstart.

– Han er god i mesterskap, sier Slokvik.

Stafetten for herrer gikk ikke så bra lørdag. Norge endte på 8.- plass. Kvinnene fikk 11.- plass på stafetten fredag. Det er dårligste resultat noen sinne på denne distansen, ifølge NTB.

– Vi vinner sammen og taper sammen. Og i dag tapte vi sammen. Det er kjedelig, sa Morten Aa Djupvik lørdag. Han er idrettssjef.

Fanny Horn Birkeland bestemte seg for å slutte med skiskyting på øverste nivå. Hun har tenkt på det lenge.

– Det er mange dårlige dager i denne jobben, sa hun søndag.

LES MER HER: Spår drama på stafetten