Sport

Vil sykle Tour de France – får mye kritikk

Syklisten Lance Armstrong fra USA vil delta på sykkelrittet Tour de France. Han får reaksjoner.

Lance Armstrong vil tjene penger og gi det til veldedighet. Derfor vil han sykle Tour de France i år. Nå blir ideen kritisert.

– Respektløst og upassende, sier Brian Cookson til avisa Aftenposten. Han er president i det internasjonale sykkelforbundet.

Armstrong måtte i 2012 gi fra seg medaljene han hadde vunnet i Tour de France. Han fikk ikke lov å sykle i konkurranser mer. Han hadde brukt ulovelige stoffer som skulle gjøre han bedre som syklist. Han innrømmet å ha brukt doping gjennom karrieren som syklist. Armstrong ble også syk av kreft, men ble frisk.

Den tidligere syklisten har nå takket ja til å være med på Tour de France. Tidligere fotballspiller Geoff Thomas har invitert Armstrong. Han skal skaffe penger til veldedighet, og har sitt eget ritt. Her vil Thomas ha med Armstrong. Dette rittet skal gå dagen før hver etappe i Tour de France.

Cookson mener at det er respektløst overfor arrangørene av Tour de France at Armstrong deltar. Det er også respektløst overfor syklistene og antidoping-arbeidet.

Thomas har tidligere spilt fotball for England. Han forsvarer invitasjonen han ga til Armstrong.

– Først tvilte han. Men jeg fortalte om det gode formålet. Da ble han interessert, sier han til avisa.

Thomas var klar over at det ville komme reaksjoner.

Siste utgave

På forsiden nå