Sport

Vil Zlatan vinne denne gangen?

Fotballstjernen Zlatan Ibrahimovic har spilt i fem EM og VM. Men ennå har han ikke vunnet gull.

Fredag starter europa-mesterskapet (EM) i fotball i Frankrike. Sverige håper at Zlatan Ibrahimovic kan hjelpe landslaget til finalene.

Zlatan er Sveriges mest kjente fotballspiller. I 2001 dro han fra landet for å spille for de beste klubbene i Europa. Han spilte for Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan og Paris Saint-Germain.

Zlatan har vært med på det svenske landslaget i mange år. Allerede som 20-åring spilte han under et verdens-mesterskap (VM) i 2002. Men heller ikke her har han vært på sitt beste når det gjelder.

Både i VM 2006 og EM i 2008 slet Zlatan med skader. Da fikk han ikke vist seg skikkelig fram. I EM i 2012 var Sverige ute av konkurransen allerede etter to kamper. Svenskene håper det går bedre i sommer.

Zlatan har aldri vært beskjeden. Han tror at også fansen i Frankrike vil støtte Sverige under EM.

– Jeg har satt Sverige på kartet, og jeg har satt Frankrike på kartet. Når vi kommer til EM, vil både svensker og franskmenn heie på oss. Mine franske fans vil heie mer på oss enn på Frankrike, hevder han.

Det trengs. Sverige har havnet i en tøff gruppe. Særlig Belgia og Italia vil bli vanskelige å slå. Irland regnes derimot som en outsider i gruppa.

Irland møter Sverige mandag 13. juni. Kampen vises på kanalen NRK1.

Siste utgave

På forsiden nå