Sport

Vinterens nye navn i verdenscupen

I helga starter verdenscupen i langrenn og hopp. To unge, lovende utøvere deltar for første gang.

Forrige helg konkurrerte de norske langrenns-utøverene mot hverandre for første gang. Nå skal de kjempe mot utøvere fra andre land. Verdenscupen i langrenn starter i Kuusamo i Finland. Utøverne konkurrerer lørdag og søndag.

Det er hard kamp om å komme med på de norske landslagene i langrenn. Petter Northug gjorde det dårlig sist helg. Han ble likevel tatt med på laget som reiser til Finland. Men Northug vil ikke være med.

– Petter er frisk, men han føler at han ikke har overskudd. Han kunne nok gjort en hederlig innsats. Men Petter går ikke for å komme på tiendeplass. Derfor blir han hjemme, sier Vidar Løfshus til kanalen NRK. Han er sjef for det norske herre-landslaget i langrenn.

Løfshus sier Northug skal gå verdenscupen på Lillehammer 2. til 4. desember. Fordi Northug ikke reiser til Finland, får andre utøvere prøve seg. En av dem er Johannes Høsflot Klæbo. Det er første gang han konkurrerer i verdenscupen. Klæbo kalles den «nye Northug». Sist helg vant han sprinten på Beitostølen. Klæbo selv hadde ikke regnet med å få reise til Finland.

– Jeg var på vei til Gålå og skulle gå norgescup. Så ble det litt endringer, sier Klæbo til NRK.

Hopperne starter også sesongen i Finland i helga. Også her deltar en utøver for første gang. Joacim Ødegård Bjøreng er 20 år gammel. Konkurransen i Ruka blir hans først hopp i verdenscup i utlandet. Bjøreng takker bestefaren for det.

– Han har kjørt meg land og strand rundt i alle år. Bestefar har også vært sponsor og manager. Han har vært med også med brukket arm eller bein, sier Bjøreng til nyhetsbyrået NTB.

Bjøreng har hoppet tre renn i verdenscupen i Norge. Beste plassering er 28. plass i Vikersund.

Fredag kveld starter hopperne konkurransen.

LES OGSÅ: Klæbo til verdenscup-åpning

Siste utgave

På forsiden nå