Sport

Zenith-fansen lagde bråk på Lerkendal

Fansen til fotballaget Zenith skal ha skadet en vakt, kastet stoler og ropt apelyder. De spilte mot Rosenborg på Lerkendal torsdag.

Supporterne til fotballaget Zenit St. Petersburg oppførte seg dårlig under torsdagens kamp i europaligaen. De skal ha skadet en vakt, kastet stoler og ropt apelyder under kampen mot Rosenborg.

Dette melder flere medier etter kampen på Lerkendal. Den endte 1-1. Rosenborg så seg nødt til ta kontakt med det europeiske fotballforbundet UEFA.

– Det startet allerede tidlig i første omgang. Zenit-supportere begynte å kaste seter inn på banen. Jeg tror assistent-dommeren på den siden fikk kjørt seg bra, sier Tove Moe Dyrhaug til kanalen Eurosport. Hun er daglig leder i Rosenborg.

Hun forteller at minst 80 seter ble ødelagt. Det var det russiske bortelagets fans som utførte hærverket. Rosenborg håper å få erstatning.

– Det er litt snillere i Eliteserien, sier Dyrhaug.

De hadde leid inn vakter fra et privat selskap på Lerkendal. Én av dem ble sparket i hodet da han forsøkte å få kontroll på fansen for bortelaget. Det forteller Dyrhaug.

– Det er alvorlig. Det var sikkert litt trengsel, det var rett etter kampen. Jeg tror det går bra. Vi hadde ambulanse og lege der med én gang, sier Dyrhaug. Hun sier at mannen ble sendt til legevakten etter det som skjedde.

Russiske fans skal også oppført seg rasistisk mot Rosenborg-spiller Samuel Adegbenro. Det melder kanalen NRK.

– I løpet av kampen hørte vi at de laget apelyder mot Adegbenro. Vi snakket om det i pausen. Det var flere som hadde hørt det. Det er forferdelig, sier Emil Almås til kanalen. Han var på kampen som tilskuer.

Siste utgave

På forsiden nå